Rynningegården - Rynningegatan 21, 703 65 Örebro

Rynningegården ligger i ett lugnt läge på Rynningegatan, strax öster om Längbrotorg på väg mot gamla regementet och är mycket uppskattad av alla som önskar bo i norra stadsdelarna. Det finns en lummig och omtyckt trädgård med uteplatser samt en boulebana som ger en skön och ostörd utemiljö under den varma årstiden. Rynningeparken med Lillån ligger väl till för promenader och rekreation.

Husmor ger trygghet
På Rynningegården finns 2 husmödrar som arbetar 80% respektive 20% och som har arbetstid mellan kl 08.00-16.00 måndag-fredag. Dock ej helgdagar och röda dagar. Vi tillämpar flextid mellan kl 07.00-17.00. Husmor träffas säkrast mellan kl 09.00-15.00.

Våra husmödrar på Rynningegården är Charlotte Tidholm och Pia Steen telefonnummer är 019-31 09 60. Du kan läsa om husmors arbetsuppgifter mm under rubriken Boendet.
CharlottePia

Lägenheter
Rynningegården stod färdig i slutet av 1988 och inrymmer 28 lägenheter:
  • 7 st ettor med kök
  • 15 st tvåor med kök
  • 6 st treor med kök
På gården finns ett mindre antal parkeringsplatser för bilar.

Vid utformningen av lägenheterna har man tänkt på att göra bredare dörröppningar utan trösklar. Köken och köksutrustningen är lätta att anpassa om man får sämre rörelseförmåga. Badrummen är extra rymliga och försedda med dusch. Säkerhetsutrustningen är av god standard och fastigheten har automatisk brandlarmsanläggning. Samtliga lägenheter har stor balkong eller uteplats och till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Klicka här för att titta på ritningar av lägenheterna.

Anna

Allmänna utrymmen
Matsal och sällskapsrum finns för gemensamma måltider och arrangemang. I ett mindre rum intill finns bl a bokhyllor med låneböcker som sköts av kommunens bibliotek. Utan extra kostnad kan lokalerna användas för privat ändamål efter bokning. För hobbyverksamhet finns utrymmen för snickeri m fl aktiviteter. På Rynningegården finns även utrustning för anpassade gymnastikrörelser. Till en låg avgift finns ett gästrum med pentry att hyra för besökande släkt och vänner.
Kallingska Gården
Rynningegården
Angelgården
Hyresnivåer