Kallingska Gården - Mogatan 17, 702 13 Örebro

Kallingska Gården ligger i ett lugnt område på öster i Örebro, några kvarter från centrum.
Det finns en fin trädgård med stor uteplats som utnyttjas flitigt för skön utevistelse under den varma årstiden. Det stora kvarterets många träd och buskar utgör en lugn och rofylld omgivning med mycket grönska. Alldeles i närheten ligger dessutom Sveaparkens stora grönytor.


Husmor ger trygghet
På Kallingska Gården finns 2 husmödrar som arbetar 80% respektive 20% och som har arbetstid mellan kl 08.00-16.00 måndag-fredag. Dock ej helgdagar och röda dagar. Vi tillämpar flextid mellan kl 07.00-17.00. Husmor träffas säkrast mellan kl 09.00-15.00.

Våra husmödrar på Kallingska är Pia Steen och Åsa Eriksson telefonnummer är 019-18 54 44. Du kan läsa om husmors arbetsuppgifter mm under rubriken Boendet.

Pia
Lägenheter
Kallingska Gården stod färdig 1985 och inrymmer 27 lägenheter:
  • 20 st tvåor med kök
  • 4 st två och ett halvt rum och kök (ett mindre rum innanför köket såsom sovrum eller matrum)
  • 3 st treor med kök
Vid utformningen av lägenheterna har man tänkt på att göra bredare dörröppningar utan trösklar. Köken och köksutrustningen är lätta att anpassa om man får sämre rörelse-förmåga. Badrummen är extra rymliga och försedda med dusch. Säkerhetsutrustningen är av god standard. Samtliga lägenheter har stor balkong eller uteplats och till varje lägenhet hör ett källarförråd. Klicka här för att titta på ritningar av lägenheterna.
Anna

Allmänna utrymmen
Matsal och sällskapsrum finns för gemensamma måltider och arrangemang och där finns även bokhyllor med låneböcker som sköts av kommunens bibliotek. Utan extra kostnad kan lokalerna användas för privata ändamål efter bokning. För hobbyverksamhet finns utrymmen för snickeri m fl aktiviteter. Till en låg avgift finns ett gästrum med pentry att hyra för besökande släkt och vänner.
Kallingska Gården
Rynningegården
Angelgården
Hyresnivåer