Angelgården - Angelgatan 3, 703 41 Örebro

Angelgården ligger nära Vasatorget och ca 500 m från centrum vid Nikolaikyrkan och Drottninggatan. Gården har en trevlig trädgård med uteplats intill en springbrunn, vilket ger en skön utemiljö under vår och sommar. Från Gården har man nära till Hagaparken och Svartån som inbjuder till promenader och rogivande stunder på någon av parkbänkarna.

Två husmödrar ger trygghet
På Angelgården finns två husmödrar på tillsammans 1,5 tjänst. Arbestiden är mellan kl 08.00-16.00 måndag-fredag, dock ej helgdagar och röda dagar. Vi tillämpar flextid mellan kl 07.00-09.00 och 15.00-17.00. Husmor träffas säkrast mellan kl 09.00-15.00.

Husmödrar på Angelgården är Britten Sjöberg Strömberg och Ingela Åqvist. Deras telefonnummer är 019 - 18 64 44. Du kan läsa om husmödrarnas arbetsuppgifter mm under rubriken Boendet.
CharlotteIngela

Lägenheterna

Angelgården stod färdig i september 1991 och inrymmer 38 lägenheter:
  • 4 st ettor med kök
  • 23 st tvåor med kök
  • 11 st treor med kök
I källaren finns ett antal parkeringsplatser för bilar att hyra.

Vid utformningen av lägenheterna har man tänkt på att göra bredare dörröppningar utan trösklar. Köken och köksutrustningen är lätta att anpassa om man får sämre rörelseförmåga. Badrummen är extra rymliga och försedda med dusch. Säkerhetsutrustningen är av god standard och fastigheten har automatisk brandlarmsanläggning. Samtliga lägenheter har stor balkong eller uteplats och till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd utöver det extra stora lägenhetsförrådet inne i lägenheten. Klicka här för att titta på ritningar av lägenheterna.


Allmänna utrymmen

Matsal och sällskapsrum finns för gemensamma måltider och arrangemang och där finns även bokhyllor med låneböcker som sköts av de boende på gården. Utan extra kostnad kan lokalerna användas för privata ändamål efter bokning. För hobbyverksamhet finns utrymmen för snickeri m fl aktiviteter. Till en låg avgift finns två gästrum med pentry att hyra för besökande släkt och vänner.
Kallingska Gården
Rynningegården
Angelgården
Hyresnivåer